Little Known Facts About istiridye mantarı tohumu.

Mantarlar, belirli bir sıcaklık ve nem seviyesinde en iyi şekilde yetişirler. Bu koşulları sağlamak için yetiştirme ortamını düzenlemek önemlidir. Genellikle mantar yetiştiriciliği 20-24 derece Celsius sıcaklık ve %90 nem seviyeleri gibi belirli koşullarda yapılır.

Ayrıca klor ve klor gazı insan sağlığı açısından zararlı olup üretim aşamasında göz ve deri ile temasında veya solunmasında ciddi sağlık problemleri oluşturabilir.

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

Mantar yetiştiriciliği ile ilgili diğer rehberlere, Yetiştirme Rehberi kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Pleurotus tarafından yerleşene kadar rakipleri alt tabakadan uzak tutuyor. Fungisit daha sonra ayrıştığında, Pleurotus meyve cisimlerinde kalıntılar bulunmayacaktır.

Your browser isn’t supported any more. Update it to find the most effective YouTube experience and our hottest options. Find out more

Genelde Amerikan istiridye mantarı olarak bilinen Pleurotus ostreatus dahil olmak üzere 40 çeşit istiridye kültür mantarı tohumu mantarı vardır. Bunların hepsi yenilebilir mantarlardır ve makarna ile sote gibi yemeklere sıklıkla kullanılmaktadır.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Bu yöntemde buharın kompostun her tarafına iyice temas etmesi için karıştırma yapılmalıdır.

Tohumlarfidana.Internet’10 yüksek kaliteli istiridye mantarı tohumları satın alarak, kendi taze mantarlarınızı yetiştirme deneyimini yaşayabilirsiniz.

Arama sonuçlarınız ile ilgili bilgi almak için gardenım sayfamızı ziyaret edin veya bize ulaşın

Mantar toplamak ciddi bir bilgi, deneyim ve dikkat gerektirir. Eğer mantar toplama konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz veya doğru tanıma konusunda emin değilseniz, lütfen profesyonel bir mantar uzmanına danışın veya yetkili kaynaklardan bilgi edinin.

Kromozom ve hücre içi organellerden oluşan tek ya da çok hücreli olan mantar, hayvanlar gibi aktif edemeyen aynı zamanda da bitkiler gibi klorofil taşımayan heterotrof canlılardır; yani dışarıdan beslenen ayrıştırıcılardır.

Araştırmacılar, istiridye mantarının yukarıdakilerin yanı sıra aşağıdaki faydaları da sağlayabileceğini söylemektedir:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Little Known Facts About istiridye mantarı tohumu.”

Leave a Reply

Gravatar